- לפורום זה יש 3 משתתפים, 4 תגובות, עודכן לאחרונה לפני 2 חודשים, שבוע 1
לריסה למשוב.
-
מאתתגובות
-
13/05/2026 בשעה 18:00 #263807
ריבי
משתתףלמי פונים כדי לשאול שאלות לגבי פנסיית הגישור
היה כנס פנסייה צוברת שבו היה מענה רק לנושא הפנסייה צוברת של קרן הפנסייה הראל
לא היה מענה לשאלות חשובות בנושא יציאה לפנסיית גישור
אשמח שתפני אותי לאן אפשר לפנות כדי לשאול שאלות בנושא זה
תודה רבה13/05/2026 בשעה 20:55 #263808לריסה למשוב
מנהל בפורוםשלום,
יש מידע בפורטל עובדי ההוראה.
את כמובן, מוזמנת לפנות לקרן הפנסיה שלך.
ראי גם מסמך זה:
https://meyda.education.gov.il/files/PortalOvdeyHoraa/POH/Retirement/early-retirement-pens-tashpav.pdf13/05/2026 בשעה 21:27 #263809כוכבת
משתתףמה זה פנסיית גישור ?
מה גיל הפרישה לנשים?14/05/2026 בשעה 8:13 #263811ריבי
משתתףתודה לריסה יקרה על תשובתך המהירה
קרן הפנסיה לא מוסמכת לתת לי מענה ותשובות בהקשר לפנסיית הגישור (זו תשובתם לשאלות על פנסיית הגישור).
יש לי שאלות חשובות שאני רוצה הבהרה לגבי ההתנהלות בתקופת קבלת פנסיית הגישור שאינן בהקשר לכספים המופקדים בקרן הפנסייה .
אשמח להבין למי אני יכולה לפנות לקבלת תשובות לשאלות אלה .
(מבאס שאין לפורשי בפנסייה מוקדמת – פנסייה צוברת מענה כמו לפנסייה תקציבית )14/05/2026 בשעה 20:18 #263818לריסה למשוב
מנהל בפורוםשימי לב,
יש כאן הסברא. בהתאם להנחיות הממונה על השכר מיום 4/11/08 נקבע הסדר לפרישה מוקדמת לעובדי הוראה
המבוטחים בקרנות הפנסיה החדשות, והם זכאים לפרוש על-פי אותם התנאים של מסלולי א' ו-ב'.
ב. חישוב הפנסיה המוקדמת המגיעה לעובד ההוראה בגין תקופת הביטוח בקרן הפנסיה החדשה יבוצע על
ידי מנהלת הגמלאות בחשב הכללי במשרד האוצר, זאת בהסתמך על היתרה הצבורה של עובד ההוראה
בקרן הפנסיה החדשה ועל פי נוסחה שסוכמה לעניין חישוב הפנסיה המוקדמת. לא יכללו תקופות
שהועברו לקרן מקופות גמל כגון : רשף , הילה וכד', שהצבירה בהם הינה על חלקי שכר שאינם
פנסיוניים כגון: החזר הוצאות, שעות נוספות, או חסכון עצמאי ע"י עובד ההוראה.
ג. יודגש כי על פי ההסכמים שצוינו לעיל, תילקח בחשבון עבודה בהוראה בפועל בלבד, בחינוך העל יסודי
(כיתות י-יב), ובמכללות אקדמאיות להכשרת עו"ה. נתוני הצבירה בקרן ייבדקו בהתאם לדיווח הקיים
במערכת עו"ה שאינם רשמיים במערכת עוש"ר וכד'. עובד שהמידע לגביו במערכת אינו תואם לצבירה
בקרן יצטרך להמציא אישור מהמוסד החינוכי או הבעלות על המוסד, על תפקידו במוסד, תקופת
העסקה מדויקת, שם הבעלות ולהיכן הופקדו עבורו תגמולים לפנסיה.
בהעברת המסמכים אין משום אישור כי עבודה במוסדות אלה תילקח בחשבון לצורך חישוב הגמלה וכל
מקרה ייבדק לגופו. עיכוב בהעברת המידע המלא עלול לגרום לאיחור בתשלום הגמלה.
ד. מוצע לבדוק את התקופות אשר יזכו בגמלה כמפורט בסעיף ג' לעיל, בטרם קבלת החלטה על הפרישה.
עובדי הוראה הפורשים פרישה מוקדמת מקרנות הפנסיה החדשות יהיו זכאים לקצבה גם בגין תקופות
אחרות בהן בוטחו בקרנות פנסיה ותיקות או בגין תקופות אחרות בהן הועסקו בשירות המדינה וחל
עליהם הסדר פנסיה ותיקה/ תקציבית בהתאם לכללים בנושא זה. יודגש כי על עובד/ת ההוראה חלה
האחריות לפנות למחוז המטפל ולהסדיר זכויותיו בפנסיה תקציבית טרם מועד הפרישה, ולצרפם
לבקשה.
ה. הקצבה בגין קרנות חדשות – תועבר ע"י מנהלת הגמלאות למעסיק האחרון, שאחראי להעברתה לעובד
ההוראה. -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.