הדלקת נר ראשון של חנוכה עם צוות המורים של בית הספר "שחר אשכול", בחבל אשכול, הייתה תזכורת נוספת לכוח של חינוך גם בזמנים מאתגרים.
בית הספר חוזר בהדרגה לשגרה, והשבילים והמדשאות שוב מתמלאים תלמידים. לראות אותם משחקים בחצר, צוחקים ורצים, זה מראה שלא מובן מאליו, ובטח לא אחרי התקופה שעבר האזור. זה היה רגע מרגש מאד.
צוותי ההוראה כאן מתמודדים יום יום עם אתגרים מורכבים: פערים לימודיים שנוצרו בעקבות מלחמת "חרבות ברזל", לצד התמודדויות רגשיות וחברתיות של תלמידים וקהילה שלמה.
ובתוך כל זה, הם ממשיכים לעבוד במסירות יוצאת דופן, באמונה יוקדת ועם אהבה אינסופית. העשייה החינוכית מורגשת בכל פינה בבית הספר, באווירה, בקשר עם התלמידים ובנוכחות הבטוחה שהם מעניקים לתלמידים.
המורים והמורות בעוטף הם העוגן של המקום. בזכותם בתי הספר חזרו לרציפות לימודית, ובזכותם נבנה מחדש תחושת היציבות בעוטף. זו לא קלישאה, ביקור במקום מוכיח עד כמה המשפט הזה חי ונושם.
גאה בצוותים, מעריכה מכל הלב, ומאחלת שנר החנוכה הראשון יביא איתו עוד ועוד אור, חוסן ותקווה!
חג חנוכה שמח