- לפורום זה יש 3 משתתפים, 11 תגובות, עודכן לאחרונה לפני 2 שנים, 2 חודשים
לריסה למשוב.
-
מאתתגובות
-
15/10/2023 בשעה 14:55 #254405
ninetper@gmail.com
משתתףשלום רב, ישר כח על המענה באתר!
עובדת הוראה בביהס יסודי , 20 שש, ותק של 11 שנים, ילדה ב 19.7. חופשת הלידה מסתיימת ב 31.10.23.
1. עד מתי אפשר להאריך את חופשת הלידה על מנת שיישמרו הזכויות כדוגמת וותק? האם השנה הזאת תשפ"ד תחשב לי בשנת הוותק אם אאריך את החל"ד?
2. באופן כללי, כמה זמן אפשר להיות בחלת לאחר חופשת לידה?
3. כשהייתה בהריון קיבלה שעות זמניות של מורות שיצאו לחופשת לידה והגיעה ל 100 אחוז משרה. לאיזה אחוז משרה עליה לחזור בתום חופשת הלידה ולכמה זמן? (המנהל טוען כי אלו שעות זמניות ואי אפשר לקבלם, מצד שני מדובר בזכויות של אישה הרה.)
4. האם אפשר להפוך שעות זמניות לקבועות? וכיצד?
5. האם אפשר "לקנות" שעות של חלת לאחר חופשת לידה? וכיצד?
6. האם אפשרי לא לאשר חל"ת לאחר חל"ד?
7. האם חובה להשתלם בזמן חל"ת?
8. אם מציעים משרה מלאה בבית ספר אחר, מותר להסכים להצעה? האם המנהל של ביהס הנוכחי יכול לסרב?
תודה רבה15/10/2023 בשעה 20:47 #254407לריסה למשוב
מנהל בפורוםשלום
1. ניתן להאריך את חופשת לידה עד גיל שנה של הילד.
2. חל"ת מאשרים בדרך כלל ל-3 שנים. כל שנה מבקשים מחדש.
3. בתום חופשת לידה חוזרת להיקף משרה שמחויבים (שעות תקן פנויות).
4. אם מקבלים שעות זמניות במשך 3 שנים, ומדווחים גם בשנה הרביעית, הן יהיו קבועות, בתנאי שהן על אותה משבצת (, סלים, תגבור וכו').
5. לפי ותק מדובר במורה בפנסיה צוברת. מורים המבוטחים קרן בפנסיה צוברת, יכולים לרכוש את החל"ת, עד תום אותה שנה.
6. עד גיל שנה מאשרים.
7. אין יחסי עובד מעסיק, ההשתלמויות לא יוכרו.
8. צריך לבקש העברה, בסיבה אפשר לכתוב שבבית ספר אחר תוכלי לקבל משרה מלאה.16/10/2023 בשעה 9:10 #254413ninetper@gmail.com
משתתףלריסה בוקר טוב, תודה רבה על המענה המפורט!
בכל זאת, בעקבות תגובתך לשאלות, ברצוני לשאול:
1. על מנת לרכוש חלת, למי ומתי אני צריכה לפנות? לקרן הפנסיה?
2. האם אפשרי לרכוש חל"ת של שנים קודמות?
3. מה מקנה רכישת החלת? זה עוזר לי לפנסיה?
4. לגבי השתלמויות בזמן חלת, בעבר שאלתי את אריה ( רק אחכ נזכרתי..) והוא השיב לי כי ניתן לבצע השתלמויות וזה יוכר לגמולים..ואת כתבת לי במענה כי זה לא יוכר..
5. בפורטל עובדי ההוראה כתוב שיש לי 77.78% משרה ו 20 שש. בבדיקה של טבלת השעות של אופק חדש, 20 ש"ש זה 80.56%. אז מה הקובע? אחוז המשרה או מספר ש"ש כי מדובר בנתון קריטי ביותר עבורי. כי 77.88% זה לא משרת אם ואני כן אמא (לילדים מתחת לגיל 14)16/10/2023 בשעה 10:46 #254414לריסה למשוב
מנהל בפורום1. למשרד החינוך – כוח אדם
2-3. לדעתי לא, כי את בפנסיה צוברת וכתוב עד תום אותה שנה. לפני רכישה תבדקי עם יועץ פנסיה אם זה כדאי מבחינה כלכלית לבצע רכישה.
4. אין כבר גמולים של עולם ישן, יש השתלמויות לאופק חדש. על מנת להתקדם בדרגה צריכים להתקיים שני תנאים יחד: פז"נ – פרק זמן נדרש בעבודה ו-שפ"מ – שעות פיתוח מקצועי.
5. שימי לב לאותיות הקטנות בטבלה: למורות אימהות אשר עובדות במס' מוסדות. בשביל לעבור לטבלת אימהות, יש תחילה להגיע ל-79% משרה בטבלת הלא אימהות, שזה 21 שעות פרונטאליות.25/10/2023 בשעה 16:57 #254481מורה
משתתףשלום לריסה,
במידה ואני מאריכה חופשת לידה עד שנה מהלידה (אין לי רצון "כרגע" לחזור לעבוד בבית הספר בו אני קבועה):
1. האם אוכל לעבוד כממלאת מקום כמחליפה יולדת אחרת בבית ספר אחר?
2. האם אוכל לקבל תלוש ממשרד החינוך כממלאת מקום הנ"ל?
3. במידה ואעבוד במשרה הנ"ל כממלאת מקום (משרה שלימה במקום היולדת), האם נחשבת לי שנת ותק?
4. האם נחשבת לי שנה לפז"נ?
5. אני לומדת שנה שנייה בלימודי תואר שני, במידה ואעבוד כממלאת מקום הנ"ל לפחות חצי שנה, האם אני זכאית להחזר שכר לימוד? במידה ולא מה התנאים לקבלם במצב הנוכחי?
6. במידה ויצאתי לחל"ת לאחר חל"ד הנ"ל במשך שנה ועבדתי כממלאת מקום בבית ספר אחר, האם הזכויות שלי במשרד נשמרות?
7. האם כל הזכויות שלי בבית הספר המקורי שלי נשמרות לאחר החל"ת הנ"ל אם ארצה לחזור בתחילת שנה הבאה?
8. האם הזכויות שלי בבית הספר המקורי שלי השתנו במידה ועבדתי כממלאת מקום במקום אחר במהלך שנה זו?תודה רבה
25/10/2023 בשעה 18:02 #254482לריסה למשוב
מנהל בפורוםשלום,
1. לא, אם את בחל"ת
2-6. השאלות לא רלוונטיות.
7. במשרד החינוך, לא בבית הספר.
8. שאלה לא רלוונטית25/10/2023 בשעה 23:14 #254489מורה
משתתףבנוגע לתשובתך לשאלה 7 אם אני מאריכה את חופשת הלידה מעבר ל26 שבועות – עד שנה (חל"ת לאחר 15+11), הזכויות שלי בבית הספר לא נשמרות?
26/10/2023 בשעה 10:19 #254491לריסה למשוב
מנהל בפורוםמשרד החינוך, אם מאשר חל"ת, דואג להחזיר למשרה הקבועה, לאו דווקא בבית הספר בו עבדת לפני חל"ת.
26/10/2023 בשעה 10:35 #254492מורה
משתתףאני חייבת להבין כמו שצריך…
אני מצוטטת לך משרשור קודם מה שכתבת:
"אשמח להבהרה:
1. במידה ואני מאריכה את חופשת הלידה ב11 שבועות עם זכויות, האם הזכויות שלי בבית הספר נשמרות?
2. במידה ואני מאריכה את חופשת הלידה לאחר ה11 שבועות עד סוף שנה, האם הזכויות שלי בבית הספר נשמרות?
ענית:
כן וכןא. יוצא שלפי מה שענית כאן הזכויות שלי כן נשמרות במידה ואני יוצאת לחל"ת לאחר חל"ד מ26 שבועות עד שנה.
ואם כך, זה סותר לכאורה, את מה שכתבת עכשיו שהזכויות שלי בבית הספר לא נשמרות בחל"ת לאחר חל"ד מעבר ל26 שבועות. לא?
ב. כמו כן, כשאת אומרת שהמשרד דואג "להחזיר אותי למשרה קבועה" – הוא חייב לדאוג לי למשרה ואם הוא לא מוצא הוא משלם לי שכר כשאני יושבת בבית?
תודה רבה
26/10/2023 בשעה 13:03 #254497לריסה למשוב
מנהל בפורוםלאחר בירור כרגע בכוח אדם, להלן התשובה:
לפי נוהל חל"ת (מעבר ל-26 שבועות), לא חייבים להחזיר לאותו בית ספר, במיוחד אם זה לא באותה שנת לימודים. אם בבית הספר שבו עבדת יש תקנים, המשרד יחזיר לאותו בית ספר.
אם משרד נתן אישור לחל"ת, הוא מחויב למשרה בטווח 30 ק"מ ממקום מגורים.26/10/2023 בשעה 21:04 #254508מורה
משתתףתודה רבה על המענה הברור
במידה ואבקש חל"ת לאחר חל"ד
1.
א. 11 שבועות מעבר ל15 עם שמירת זכויות- האם מותר לי לעבוד בהוראה במוכר שאינו רשמי או מוסד פטור או לקבל שכר מעמותה בתוך בית הספר?
ב. האם נצבר לי לשנת ותק?
ג. במידה ולא, האם מותר לי לעבוד בעבודה שאינה קשורה להוראה כלל?2.
א. במידה ואבקש חל"ת לאחר חל"ד מעבר ל26 שבועות, האם מותר לי לעבוד בהוראה במוכר שאינו רשמי או מוסד פטור או לקבל שכר מעמותה בתוך בית הספר?
ב. האם נצבר לי לשנת ותק?
ג. במידה ולא, האם מותר לי לעבוד בעבודה שאינה קשורה להוראה כלל?תודה רבה
26/10/2023 בשעה 22:29 #254511לריסה למשוב
מנהל בפורוםמותר לעבוד בעבודה שלא קשורה להוראה.
אין ותק בשנת חל"ת. -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.