- לפורום זה יש 2 משתתפים, 18 תגובות, עודכן לאחרונה לפני 4 ימים, 22 שעות
לריסה למשוב.
-
מאתתגובות
-
17/11/2025 בשעה 22:48 #261839
ravit33
משתתףבקשתי גם תקנון שיש זכות לחלת רפואי למשך 6 שנים ולא 3 כי לא מצאתי איפה זה ובכוח אדם אמרה לי 3 לא משנה אם חלת רפואי או חלת רגיל ?!
18/11/2025 בשעה 12:19 #261844לריסה למשוב
מנהל בפורוםשלום,
זה המידע שיש ברשותי.
החלטה של ועדה רפואית – היא החלטה עליונה.
כמובן ניתן לערער.הקדמת הפרישה לגמלאות מטעמי בריאות
מורים המבקשים להקדים פרישתם לגמלאות, ובין הסיבות לבקשתם כלולה גם סיבה רפואית, מתבקשים – לטובתם – לבקש הפניה לוועדה
רפואית לקביעת אחוזי נכות לפני שהם פורשים בפועל. גם בעניין ביטוח החיים והנכות של הסתדרות המורים שבאחריות
הפניקס, אין החברה יכולה להיענות לתביעות למענק נכות מטעמי בריאות לאחר שהחבר פרש מעבודתו, שלא על פי החלטת ועדה רפואית
של משרד הבריאות (לעובדי הוראה).
ההפניה לוועדה רפואית היא באמצעות הלשכות המחוזיות של משרד החינוך. המורה יתחייב בתשלום עבור הבדיקה של הוועדה הרפואית.
חישוב הגמלה לפורשים מטעמי בריאות
חישוב הגמלה לפורשים מטעמי בריאות, כאשר ועדה רפואית קבעה
להם אחוזי נכות לצורכי גמלאות, הוא אלטרנטיבי:
1. לפי אורך השירות, או:
2. לפי אחוזי הנכות. הכל לפי השיעור הגבוה יותר.
הסבר:
אורך השירות: הכוונה ל 2%- פנסיה לכל שנת שירות, בכפיפות
לחלקיות המשרה, כולל תקופות שעליהן יש הסכם לשמירת רציפות
זכויות לגמלה.
אחוזי הנכות: הכוונה לתוספת 3 פרומיל (0.3%) לכל אחוז נכות, בהתאם להחלטת הוועדה הרפואית, בנוסף לקצבת יסוד של 20%.
החישוב לפי אחוזי נכות נערך כאשר אחוזי הגמלה, הנקבעים על פי אורך השירות, נמוכים יותר.דוגמה: עובד שהשלים 15 שנות שירות לפחות ונאלץ לפרוש מטעמי, בריאות, כשאחוזי הנכות שנקבעו לו על ידי הוועדה הרפואית הם 50%
ייערך חשבונו כלהלן:
20% קצבת יסוד + 3 פרומיל לכל אחוז נכות (שהם 15% ), דהיינו: עובד
כנ"ל יקבל 20+15=35 אחוזי פנסיה.
לו נערך החישוב לפי אורך השירות היה שיעור קצבתו 30% בלבד (15 שנה כפול 2%).18/11/2025 בשעה 17:50 #261846ravit33
משתתףהמידע הזה קשור לפנסיה צוברת או תקציבתית ? אני בצוברת , אני בהראל לא הפינקס ! איפה יש מידע ותקנון לזה ! גם בכוח אדם לא נותנים ! ולפי מה ששלחת קודם שההפרשה דרך הקרן ולפי אחוזי נכות ואי כושר עבודה ! לא כמו החישוב ששלחת עכשו שלחתם קודם ההפרשה מעשית מול הקרן ואחר כך ועדת משרד החינוך לא מבינה מה התפקיד של ועדת משרד חינוך מה נותנים לי אם הקרן נותנן קצבה לזמן מוגבל וכל פעם מחדשת ולא לצמיתות ! מאוד חשוב לקבל מידע בנושא הזה גם חשוב למורים אחרים עד עכשו אף אחד לא נתן לנו מידע ותקנון לא רוצה למצוא את עצמי ללא קצבה או פרנסה ! יש מידע לפורשים מטעם בריאות בתקציבית אבל מה לגבי הפורשים מטעם בריאות בצוברת
18/11/2025 בשעה 19:06 #261848לריסה למשוב
מנהל בפורוםכפי שכתבתי,
זה המידע שיש ברשותי.
הסתדרות המורים לא נותנת ייעוץ בנושא בריאות.
יש לך קרן פנסיה, בקרן פנסיה יש ועדה רפואית, נתנו את המסכנה שלהם.
אין לי מה להוסיף. -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.