- לפורום זה יש 2 משתתפים, 3 תגובות, עודכן לאחרונה לפני 3 שבועות, 2 ימים
אריה כהן.
-
מאתתגובות
-
07/02/2021 בשעה 12:38 #30765
אשר
משתתףשלום,
קודם אציג את הנתונים שלי כדי שהשאלה תהיה ברורה:
אני מחנך כיתה ו' ורכז בטחון במוסד מוכר רשמי 100% משרה שנת וותק רביעית בעולם הישן.
מקבל כרגע בתלוש כ-2200₪ תוספת לשכר מינימום.
סיימתי תעודת הוראה וכרגע באמצע לימודי תואר ראשון שיסתיימו באמצע שנה"ל התשפ"ב.בהנחה שאצליח השנה להגיע למקסימום גמולים האפשרי,
האם עדיף לי להכנס לאופק בסוף השנה הזאת לפני שאסיים את התואר הראשון או שכדאי להכנס בסוף השנה הבאה אחרי סיום התואר?השאלה מתייחסת בהקשר לדברים שקראתי אודות שיעור המרה משמעותי יותר עבור לא-אקדמאים (ולא לגמרי הבנתי ביחס למצבי)
נאמר לי שבכניסה לאופק ללא תואר מקבלים מקדם המרה גבוה יותר שמאפשר דווקא לחסרי התואר להכנס בדרגה גבוהה יותר
(וגם אם אעדכן את התואר חצי שנה – שנה אחרי הכניסה לאופק אני ארוויח כי הדרגה תחושב מחדש בהתאם למקדם ההמרה הגבוה שאיתו נכנסתי)אודה מאוד לתשובה ברורה בעניין האם זה מכון ומדוייק עבורי
07/02/2021 בשעה 18:27 #30906אריה כהן
מנהל בפורוםאם תדחה כניסתך לאופק חדש כל לימודיך עד לכניסה יכנסו לנתוני ההמרה שיביאו לשיפור בדרגתך
11/02/2021 בשעה 19:11 #32359אשר
משתתףמבירור שעשיתי נאמר לי כך:
בעולם הישן אין הבדל משמעותי במשכורת אם יש תואר או רק בכיר, כי אמנם ללא תואר אמורים לקבל פחות, אבל יש תוספת חוק מינימום שמי שמקבל מתחת לשכר מסויים מקבל אותה- השלמה למינימום.
מאחר והמשכורות בעולם הישן נמוכות מלכתחילה, אין הבדל בין בכיר לתואר כי ממילא תוספת מינימום משלימה את ההפרש.
באופק חדש השכר קצת יותר גבוה, לכן אין את העניין של תוספת מינימום ולכן יש הבדל משמעותי בשכר בין בכיר לתואר.ההמרה מחושבת כך שמי ש"מפסיד" הטבות בגלל ההמרה מקבל מקדם המרה גבוה יותר.
ככה למשל למשרת אם יש מקדם המרה גבוה יותר מללא משרת אם כי באופק חדש מרוויחים פחות על תוספת אם.
ולמורים בחט"ב יש מקדם המרה גבוה יותר מאשר ביסודי, כי בעולם הישן משרה מלאה של חט"ב היא פחות שעות מאשר משרה מלאה ביסודי, ואילו באופק יש אותו מספר שעות לכולם, מה שגורם לזה שמורי חט"ב מרוויחים פחות מהמעבר.וע"פ זה גם כאן- מי שאין לו תואר מרוויח פחות מהמעבר לאופק חדש כי בעולם ישן הוא מקבל כמעט כמו בעלי תואר, ובאופק פחות.
לכן מקדם ההמרה משמעותית גבוה יותר והדרגה גבוהה יותר.וכשאסיים את התואר בתוך ארבע שנים מהכניסה לרפורמה יעשו לי חישוב מחדש של הדרגה, אבל זה יהיה לטובתי,
כי בבסיס של החישוב עומד מקדם ההמרה הגבוה שאותו קיבלתי כשנכנסתי לרפורמה (על בסיס זה שאין תואר), ורק מוסיפים לו תוספות…לא מצאתי שום איש מקצוע מהימן שיוכל לאשר לי את המידע הזה ומבחינתי זה קריטי מאוד לדעת האם להכנס לאופק בסוף השנה הזו לפני סיום התואר (במידה וכל מה שכתבתי נכון)
או בסוף השנה הבאה לאחר עדכן התואר (במידה ומה שכתבתי לא נכון).אודה מאוד לבדיקת הנושא ולמענה מקצועי.
12/02/2021 בשעה 7:52 #32398אריה כהן
מנהל בפורוםתשובה תוכל לקבל בפניה למינהלת אופק חדש
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.