תגיות: ימי מחלה וחצי שמירה
- לפורום זה יש 2 משתתפים, 7 תגובות, עודכן לאחרונה לפני 2 שנים, 11 חודשים
אריה כהן.
-
מאתתגובות
-
28/12/2022 בשעה 0:52 #231063
טולי
משתתףאריה שלום, בהמלצת רופא הנשים שלי קיבלתי אישור ליציאה לשמירת הריון, לאחר שבחנתי את הנושא הבנתי כי לא משתלם לי לצאת לשמירה בשל השכר שאקבל ועדיף לי לממש את ימי המחלה. לאחר שדיווחתי לבית הספר שלא אצא לשמירה אלא למחלה הוסבר לי שבית הספר לא יוכל להביא מישהי במקומי, על חשבון השעות שלי, עד שלא אצא לשמירה. על פי הבנתי מכל ההתכתבויות כאן, הכתוב בחוזר מנכל ועל פי הכתוב באתר "שבתון", אני רשאית לבחור האם לצאת לשמירה או למחלה.
א. האם זה נכון ואני יכולה לבחור לצאת לשמירה או לממש את ימי המחלה?
ב. האם זה מפריע לבית הספר להמשיך להתנהל ולהביא מילוי מקום במקומי על חשבון על השעות שלי? אני אמורה ללדת בע"ה בעוד חודש ולא ארצה להרע לבית הספר.
ג. היה ואכן הדברים נכונים ואני מחוייבת לצאת לשמירה, לפי הבנתי אני מעבירה את הטפסים לביטוח לאומי והם מחזירים תוך 30 יום תשובה. אם כך, מה עושה בית הספר במשך 30 הימים שבהם עדיין לא התקבלה תשובה? מהיכן מגיעות לו שעות? הרי בזמן הזה אני מוציאה מחלה ואמורה אחרכך להתקזז עם המשרד.
ד. היה ולא תאושר לי שמירת הריון, על בסיס מה אקבל משכורת אם גם לא אוכל להוציא מחלה?
ה. המשרה שלי בימים א-ד+ו, משמע חמישי ושבת אני בחופש. האם אני יכולה להוציא מהרופא בכל שבוע אישור מחדש על ימים א-ד+ו ורק הם יחשבו לי כימי מחלה ועליהם אקבל את הגמול או שעליי להוציא מראש את כל ה30 יום בידיעה שכל ימי החמישי והשבת יספרו למחלה אך ללא גמול.
ושאלה אחרונה ברשותך, כיצד מחושבים תשלום על ימי מחלה, האם משלמים מהיום הראשון?אודה לעזרתך! תודה רבה מראש!!
28/12/2022 בשעה 6:54 #231080אריה כהן
משתתףא.את יכולה לבחור להיות בימי מחלה
ב.בית הספר יכול להשתמש במילוי מקום כשאת בחופשת מחלה
ג.במהלך 30 הימים אינך בשמירה אלא בחופשת מחלה שתוחלף השמירה לאחר האישור לה
ד.תהיי בחופשת מחלה בהתאם לאישור הרפואי
ה.לא, כל הימים יהיו במסגרת חופשת המחלה
ו.ימי מחלה משולמים מהיום הראשון28/12/2022 בשעה 16:11 #231292טולי
משתתףאריה תודה גדולה על המענה המפורט והברור 🙂 במידה והרופא שלי יאשר זאת האם אוכל לקחת במספר פעמים באופן טבעי ימי מחלה א-ד +ו? או שזה בלתי אפשרי.
זאת אומרת, יש לי בע"ה עוד חודש ללידה ואני רוצה לדעת האם אני מחוייבת להוציא למשרד 30 יום רצוף הכוללים בתוכם גם יום חופשי וגם שבת או שאני יכולה להוציא לאורך כל החודש את ימים א-ד+ו? כמובן במידה והרופא יאשר להנפיק לי אישור כזה..
תודה מראש!
29/12/2022 בשעה 6:52 #231441אריה כהן
משתתףבלתי אפשרי ברצף
29/12/2022 בשעה 23:30 #231702טולי
משתתףאריה היקר תודה על התשובות. לא הצלחתי להבין מה כוונתך בתשובתך. מה זה אומר בלתי אפשרי ברצף? עליי לקחת מראש 30 יום או שניתן לקחת בכל שבוע מחדש ימים א-ד+ו? כדי לא לשרוף לחינם יום מחלה על היום החופשי ויום שבת.
30/12/2022 בשעה 7:10 #231719אריה כהן
משתתףהמעסיק יקבע לך חופשת מחלה על כל ימות השבוע
01/01/2023 בשעה 12:41 #232123טולי
משתתףאריה תודה, רציתי לדעת באיזה טענה חוקית מותר למשרד לקחת לי את הימים הנוספים מבלי אישור רפואי עליהם? משמע, במידה והרופא ינפיק לי אישור מדי שבוע על ימים א-ד ואישור נוסף על יום ו', מדוע המשרד יקח גם את ימים ה'+שבת. אודה לעזרתך .
02/01/2023 בשעה 7:17 #232334אריה כהן
משתתףהדבר מעוגן בהוראות חופשת המחלה באם ימי המחלה הינם על כל ימות השבוע בהם את עובדת חופשת המחלה תהיה על כל השבוע
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.