שלום וברכה; ברצוני לשאול בבקשה שתי שאלות: 1. בשנת הלימודים הקודמת (תש"פ) לא קיבלתי מהעביד שלי את כל הגמולים והשעות שלהם אני זכאי, כולל גמול "שפה זרה" (לימדתי אנגלית במס' כיתות לבגרות והעברתי תלמידים גם ברמה של 4' יחידות). כמ"כ נאמר לי, שכדי שאקבל גמול "שפה זרה" צריך לבקש אישור ממשה"ח. לאור זאת, האם אני יכול לדרוש רטאוקטיבי מהעביד את הגמול הנ"ל על שנה"ל שעברה או שהיות וכבר עברה שנה"ל, המעביד יכול לטעון שאינו יכול לקבל או לבקש על שנה שעברה ממשה"ח ? 2. האם מותר למעביד להוריד מתלוש העובד "מפרעה" ללא אישורו של העובד? לתשובתכם המהירה אודה ! בברכת בריאות טובה ואיתנה חנוכה שמח אהרן מילר
ראשית תודה רבה על תגובתך
אבל, כתוב מפורש: "מורה לאנגלית המלמד מספר כיתות מגיע לו "גמול פיצול"- שפת אם ושפה זרה ב – 4 – כיתות מקנה 5% למשכורת". ועל זה שאלתי אם אפשר לבקש רטרואקטיבי על שנה"ל הקודמת (תש"פ)?
לגבי השאלה השנייה המעביד לא נתן לי שום מפרעה או מקדמה הוא פשוט החליט על דעת עצמו לנקות ממשכורתי מפרעה ?
לתשובתכם הנוספת אודה!
בברכת שבת שלום
והמשך חורף בריא וטוב
אהרן מילר
הגמול הינו גמול פיצול והוא חל רק על מי שמלמד בעולם הישן לא ניתן לבקש רטרואקטיבית
אם לא קבלת מפרעה אין לנכות אותה משכרך רצוי לבדוק בבנק אם הוזרמה לך מפרעה כזו
שבוע טוב
וישר כוח על תשובתך
לגבי תשובתך לגבי הגמול השייך לכאורה לעולם הישן.
אני מציע לך להסתכל בחוברת "דע זכויותיך" תשע"ט פרק "גמול פיצול" – עמוד 74 סעיף ח'.
ומכאן ע"פ זה, למה לא אוכל לדרוש רטרואקטיבי ?