למידה מרחוק
חובה
כולם
60 שעות
2 שעות שבועיות
60 שעות לאופק חדש
חצי גמול עם ציון
עלות לעובדי הוראה בפועל:
כעלות היוצאים לשנת שבתון ש"ח
עלות לשנת שבתון:
2 שעות בתעריף קרן ההשתלמות
מס' קורס 2001
בשנים האחרונות פקדו את ישראל שלושה משברים קשים. מגפת הקורונה, השסע החברתי ואירועי הטבח הנורא ב 7.10.2023- ובעקבותיהם מלחמת "חרבות ברזל". החיים של כולנו ירדו למסלול של חרדה, חוסר אונים ובעתה. משברים שכאלה יכולים להיות אישיים, משפחתיים, חברתיים או כלל עולמיים.
קורס זה הוא הזדמנות להכיר את קסמה של התודעה היהודית שהיא הבסיס לרוח הקרב בכל הדורות. היא שהביאה לשרידותו של העם היהודי לאורך ההיסטוריה. בתודעה היהודית טמון חוסן רב המתבונן על המשבר כמבשר וכהזדמנות להתפתחות ולמידה. בתודעה זו כלים משמעותיים ותובנות עמוקות על טבע האדם והעולם להתמודדות עם משבר והם נשענים על ארון הספרים היהודי.
קורס זה הוא הזדמנות לחיזוק התודעה והזהות היהודית כבסיס להתמודדות עם משבר.
מן הנושאים:
מהי תודעה יהודית, הפילוסופיה היהודית העתיקה כמקור השראה לעמידות בעתות משבר, משמעות החיים ומשמעות האסון, מוות פיזי ומוות רוחני ביהדות, מהי אינטואיציה וכיצד נוכל לעשות בה שימוש, מדיטציה יהודית, רוחניות ומהותיות באדם, כלים להתמודדות עם משבר, רוח הקרב והגבורה היהודית: יציאת מצרים, חורבן הבית, השואה ומלחמות ישראל, פיתוח פעילויות חינוכיות להתמודדות עם משבר.
דרישת קדם:
הקורס מיועד לבעלי ניסיון וידע בעבודה עם יישומי מחשב ואינטרנט
כל קורס כולל חומרים מגוונים:
חומרי קריאה, סרטונים, מאגרי מידע, שיתוף בפורום ושאלונים (שאלות פתוחות וסגורות( המאפשרים קצב למידה אישי בכל זמן ומכל מקום. הקורס מלווה במנחה ובתמיכה טכנית במידת הצורך.
סמוך למועד הפתיחה יישלחו למשתתפים הנחיות בדוא”ל על אופן הלמידה.
הלמידה בקורסים מתאפשרת 24 שעות ביממה.
ניתן לצפות בקורס לדוגמא באתר נתיבי ידע: www.e-yeda.co.il
הערות:
הקורסים פתוחים לכניסה ממועד פתיחת הקורס ועד לסיום הקורס בלבד.
נוהל ביטול:
כל ביטול מטעמו של המשתלם לאחר ה- 31.8.25 יהיה כרוך בחיוב מפרטי האשראי ע"ס 200 ש"ח עבור כל קורס אליו נרשם.
מרצה
ד"ר שחר צדוק
עוסק בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית (CBT), מרצה באוניברסיטת בר אילן חוקר ומפתח השתלמויות לפיתוח מקצועי של אנשי חינוך.
מרכז להשתלמויות מבית הסתדרות המורים חיפה והצפון - קוד מוסד 550
מתוקשב
01.12.25 עד 31.05.26