לידע אין גיל פרישה – ממשיכים ללמוד, להתרגש ולהתחדש
יצאתם לגמלאות? אולי הפסקתם ללמד, אבל אין שום סיבה להפסיק ללמוד, להתעדכן, להרחיב אופקים ולהמשיך לרכוש ידע בזמן שהתפנה לכם.
הסתדרות המורים שמחה לבשר על פתיחת ההרשמה לעונה החדשה של מכללת אשמורת לגמלאים.
המכללה הוקמה ביוזמת מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, והיא פרי שיתוף פעולה בין מחלקת הגמלאים בהסתדרות המורים לבין אשמורת שירותי רווחה ותרבות.
הפעילות החלה בשנת 2019 כפיילוט בשלושה מוקדים: באר שבע, ראשון לציון וחיפה. ההצלחה הייתה מיידית. אלא שבאותה עת מגפת הקורונה חייבה אותנו לחשב מסלול מחדש ולמצוא דרכים יצירתיות כדי להמשיך ולקיים את הפעילות.
לא ויתרנו על החזון. בשנת 2021 הורחבה הפעילות ל־13 מכללות, כאשר כ־2,200 גמלאים השתתפו בהן ורכשו ידע במגוון רחב של תחומים. המכללות זכו לביקוש רב ולתגובות נלהבות, ולכן כבר בשנה שלאחר מכן הורחבה הפעילות ל־16 מכללות, ומספר המשתתפים כמעט הוכפל והגיע לכ־4,000.
במקביל, מתוך ההיכרות העמוקה עם צורכי ציבור הגמלאים, נולדה גם יוזמת חופשות "שובר שגרה", המשלבת תוכן איכותי עם חוויית נופש. בתוך זמן קצר הפכה היוזמה למסורת אהובה ומבוקשת.
אתגרי השעה שוב תפסו אותנו. אירועי ה- 7 באוקטובר והמלחמה חייבו אותנו פעם נוספת להתאים את הפעילות למציאות הביטחונית ולמגבלות שהוטלו בעקבותיה. למרות הקשיים, כבר בינואר 2024 הצלחנו לחדש את הפעילות.
גם בתקופות מאתגרות במיוחד, כאשר מדינת ישראל עדיין מצויה בשגרת חירום, המכללה ממשיכה להוכיח שההרצאות הן רק חלק מהסיפור. למעשה, מכללת אשמורת הפכה למקום רחב, לא רק של למידה, אך גם למרחב של מפגש חברתי ולבית לקהילה סקרנית, אוהבת ידע ומידע מעודכן.
כיום פועלות 20 מכללות מצפון ועד דרום, וכ־6,000 גמלאים נהנים מפעילותן. המסע הזה ממשיך, ואיתו גם ההתרחבות, ההתחדשות והמחויבות להעניק תוכן איכותי וחוויה משמעותית לאלפי משתתפים מדי שנה.
אז אם גם אתם מעוניינים להרחיב את הידע, להכיר תחומים חדשים ולהיות חלק מקהילה סקרנית שלומדת יחד, אתם מוזמנים להירשם לעונה החדשה של מכללת אשמורת לגמלאים.
מהרו להירשם, מספר המקומות מוגבל!
