מנוע חיפוש

כיצד לחפש
הפורום
הרטבת אבקות

תאריך הזנה: 28/11/2019

תקציר: בדף אינטרנטי זה מוצג ניסוי של הרטבת אבקות שונות. התבוננות בתהליך ההרטבה מלמדת על תכונות המים ועל התכונות של החומרים שבאים במגע עם מים. בדף זה מוסברים מונחים בסיסיים בכימיה: ממס, מומס ותמיסה. נראה ששמו של תהליך המסת הסוכר הוא למעשה פעפוע. נראה מהי התרכובת הכימית של מלח והמסתו במים, וגם כן יוסבר מדוע קמח לא מתמוסס אבל משתנה במגע עם מים. כיתה: ח'

גוף/מוסד: מו"ט-נט מרכז מורים ארצי למדע ולטכנולוגיה בחטיבת הביניים (האתר הרשמי)

תחומים: טבע ומדע, פיסיקה, כימיה
קבוצת גיל: חטיבת ביניים
סוג חומר: ניסוי
פורמט: html



מלות מפתח בשימוש בפריט:
  • הרטבה
  • אבקה
  • תמיסה
  • מים